OM OSS

OM OSS

Selskapet ble etablert av Eskild Kvala i 1987 som et enkeltmannsforetak. Etter flere år som byggeleder i både store og små prosjekt, og senere ansettelse i arkitektkontor i Haugesund, ønsket han å benytte sin kompetanse for å tilby arkitekt- og konsulenttjenester på Karmøy.
Eskild Kvala ble også sertifisert takstmann i 1995 og har siden da også tilbudt taksttjenester.

Kombinasjonen av praktisk erfaring fra byggeplassen, ansvar for planlegging og tilrettelegging av byggeprosesser samt arkitekt og taksttjenester ble godt mottatt, og noen få oppdrag innen tegning og søknadsprosesser utviklet seg raskt til flere.

planlegging og tilrettelegging av byggeprosesser
Boligsalgsrapport / tilstandsrapport

Selskapet ble etablert som AS i begynnelsen av 2000 og fikk navnet Eskild Kvala AS. Selskapet har vært i kontinuerlig vekst siden starten, både i tjenester og bemanning, og grunnet stadig økende arbeidsmengde innen taksering ble søsterselskapet Takst A3 AS stiftet i 2021.
Med vekst i oppdragsmengde og tjenesteområder kom også behovet for flere medarbeidere, og i dag består vi av 9 ansatte på arkitektkontoret og 5 ansatte på takseringskontoret.

Våre ansatte har solid og oppdatert fagkompetanse og har erfaring fra byggebransjen innen både prosjektering, utførelse, kontroll og byggeledelse.

Vi deltar jevnlig på kurs og samlinger for å sørge for at vi er oppdatert på både lovverk og programvare. Samtlige takstmenn følger også Norsk Takst sitt etterutdannings program gjennom NEAK.

I 2022 flyttet begge selskapene inn i nye lokaler på Bygnes og vi gjorde samtidig en profilendring og navnebytte. Eskild Kvala AS skiftet navn til Kvala Arkitekter og Takst A3 AS ble Kvala Takst.
Vi har med det en betydelig fordel av den tverrfaglige kompetansen og et sterkt fagmiljø innad i bedriften som sikrer våre kunder en jevn og god kvalitet på våre leveranser.

Vi er i dag en komplett leverandør innenfor arkitekttjenester, arealplanlegging, prosjektering og takseringstjenester og vi skal fortsette å levere markedets beste tjenester innenfor våre fagområder.

prosjektering
Kvala Arkitekter